Selecteer een pagina

Goede voornemens voor 2024: kies voor wasbare luiers!

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat veel mensen goede voornemens hebben gemaakt. Misschien wil je gezonder eten, meer sporten, minder stressen of duurzamer leven. Maar heb je ook gedacht aan een goede voornemen voor je baby? Als je een kleintje hebt of verwacht, kun je een groot verschil maken voor het milieu door te kiezen voor wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers. In deze blog leg ik je uit waarom wasbare luiers beter zijn voor je baby, je portemonnee en de planeet.

Waarom zijn wasbare luiers beter voor je baby?

Wasbare luiers zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe of hennep. Deze materialen zijn zacht, ademend en comfortabel voor de gevoelige huid van je baby. Ze bevatten geen schadelijke stoffen zoals chloor, parfum of plastic die irritatie, allergieën of luieruitslag kunnen veroorzaken. Bovendien zijn wasbare luiers beter voor de ontwikkeling van de heupen en de bekkenbodem van je baby, omdat ze minder strak zitten dan wegwerpluiers.

Waarom zijn wasbare luiers beter voor je portemonnee?

Wasbare luiers zijn een eenmalige investering die je op lange termijn veel geld bespaart. Een gemiddelde baby gebruikt ongeveer 6000 luiers in zijn of haar leven. Dat kost je al snel zo’n 1500 euro aan wegwerpluiers. Daar komen nog de kosten voor luierdoekjes, luierzakjes en luieremmers bij. Met wasbare luiers ben je veel goedkoper uit. Je hebt ongeveer 20 tot 30 wasbare luiers nodig, die je kunt wassen en hergebruiken. Dat kost je ongeveer 300 tot 500 euro, afhankelijk van het merk en het type luier dat je kiest. Je bespaart dus al snel meer dan 1000 euro!

Waarom zijn wasbare luiers beter voor de planeet?

Wasbare luiers zijn veel milieuvriendelijker dan wegwerpluiers. Wegwerpluiers zijn een enorme bron van afval en vervuiling. Ze nemen veel ruimte in beslag op de vuilnisbelt, waar ze honderden jaren blijven liggen. Ze lekken ook schadelijke stoffen uit die het grondwater en de bodem kunnen verontreinigen. Bovendien kost het veel energie, water en grondstoffen om wegwerpluiers te produceren en te transporteren. Wasbare luiers daarentegen verminderen de afvalberg en de CO2-uitstoot aanzienlijk. Je kunt ze wassen op lage temperaturen, met ecologisch wasmiddel en aan de lijn drogen. Je kunt ze ook doorgeven aan andere ouders of verkopen als je ze niet meer nodig hebt.

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om wasbare luiers te proberen in 2024. Het is een van de beste dingen die je kunt doen voor je baby, je portemonnee en de planeet. Je zult zien dat het niet alleen goed voelt, maar ook leuk is om je baby in die vrolijke en kleurrijke luiers te zien. Doe je mee met dit goede voornemen? Laat het me weten in de reacties!

De waardering van sennes.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 186 reviews.