Selecteer een pagina

Gebruiksaanwijzing wasbare luiers

De luier klaarmaken voor gebruik
Voordat je de luier bij je kindje aantrekt,
stop je eerst 1 of 2 boosters in de zogenaamde ‘Pocket’ de opening aan de achterzijde van de luier.
Zorg dat de booster netjes recht in de Pocket zit, zo voorkom je lekkage en proppen.

Wij raden aan om maximaal 2 boosters te gebruiken,
anders krijg je een te dikke luier wat niet mooi is en niet comfortabel voor het kind.
Wij raden het gebruik van een extra booster aan vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden.
Combineer de standaard microvezel booster met een bamboe booster voor extra absorptie!
Schuif de microvezel booster bovenop de bamboe booster in de Pocket. (ivm snelle vochtopname)

Als de booster op z’n plek zit, dient er nog een inlegvel in de luier (op de binnenzijde) gelegd te worden.
Het inlegvelletje laat het vocht door, maar houdt de ontlasting tegen. Omdat het inlegvelletje biologisch afbreekbaar is, kun je deze na gebruik van de luier met de ontlasting door de wc spoelen, waardoor je alleen een natte luier overhoudt.

Op de foto’s hieronder zie je hoe de 4 verschillende luier systemen gebruikt kunnen worden.
Foto 1: ‘AIO luier systeem’ (luierbroekje met ingenaaide bamboe/koolstof booster)
Foto 2: ‘Pocketluier systeem’ (luierbroekje met standaard microvezel booster)
Foto 3: ‘Budget luier systeem’ (overbroekje met booster naar keuze)
Foto 4: ‘Tweedelig luier systeem’ (overbroekje met voorgevormde bamboe luier)

Wasbare luiers

De maat verstellen
Onze luiers zijn verstelbaar in maten d.m.v. de drukknoopjes aan de voorkant. Op de linker foto hieronder zie je hoe de verschillende maten ingesteld kunnen worden. De band bestaat bijna volledig uit knoopjes zodat de luier altijd goed passend om het middel van je kindje zit. Onze luiers hebben ook nog een extra knoopje, het zogeheten heupknoopje. Hiermee sluit de luier ook perfect aan om de benen van je kindje, hetgeen de kans op doorlekken aanzienlijk verkleint. Om doorlekken zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om de luier niet te strak te doen. De luier moet mooi aansluiten, zonder dat er echt druk op komt te staan. Een te strakke luier kan net als een te strakke romper vocht uit de luier drukken, waardoor de luier gaat doorlekken. Deze luier is dankzij de uitgebreide verstelmogelijkheden de gehele luierperiode van je kindje te gebruiken, van geboorte tot zindelijkheid!
Er zijn 2 verschillende manieren om de booster te gebruiken. Op de rechter foto hieronder zie je hoe de booster gebruikt kan worden.

Wij raden aan alle luiers voor gebruik, na het wassen, direct klaar te maken voor gebruik zodat je bij het verschonen deze handelingen niet meer hoeft te verrichten.

Wasvoorschrift AIO & Pocketluiers
Nadat je de luiers hebt ontvangen, dien je ze eerst goed te wassen voordat je ze gaat gebruiken. De stoffen waarvan de luier is gemaakt zijn behandeld geweest om ze goed te kunnen bewerken. Er kunnen nog restjes van deze middelen in de luier aanwezig zijn, wat de absorptie niet ten goede komt en bovendien minder prettig kan zijn voor het huidje van je baby. De boosters laat je eerst een nachtje weken in ruim, lauwwarm water. Daarna was je ze, samen met de luiers, op 40 graden met een extra spoelprogramma en zonder wasmiddel. Hierna was je ze nog een keer op een normaal programma en met een klein beetje color waspoeder (bij voorkeur Neutral). Hang de boosters en luiers bij voorkeur te drogen aan de waslijn, en niet in de droger! (Hierdoor slijten de luiers sneller).
Gebruik nooit wasverzachter wanneer je de luiers en/of de boosters wast, wasverzachter legt namelijk een laagje om het materiaal waardoor dit niet meer goed kan absorberen.
Als de luiers en boosters droog zijn, zijn ze klaar voor gebruik!

De luier kan na gebruik met boosters en al in de was.
Je hoeft de boosters niet voor het wassen uit de luier te halen.
Was de luiers en boosters altijd met color waspoeder (geen vloeibaar wasmiddel of wasverzachter gebruiken).
Gebruik daarnaast een extra spoelprogramma  + extra water zodat de luiers goed gereinigd worden en de zeepresten verdwijnen. Het is verstandig om hele vieze luiers direct uit te spoelen en daarna met de rest mee te wassen. De luier is dan natuurlijk vochtig, maar deze kun je wel zo in de luieremmer bewaren. Natte luiers in een afgesloten emmer met water laten staan is niet verstandig, want dit kan schimmelvorming veroorzaken. Je kunt ze bijvoorbeeld wel 1 dag weken, maar daarna wel gelijk wassen. Biotex blauw kun je gebruiken als voorwasmiddel, wees hier niet te royaal mee want er mogen geen restanten in de luiers achterblijven. Na ongeveer 5 keer wassen wordt de optimale opnamecapaciteit van de luiers bereikt.

Extra wasinstructie One Size bamboe luiers
De bamboe luier kan gewassen worden op 40 graden, indien erg vuil op 60 graden.
De bamboe luier mag in de droger, het kan alleen wel iets van het absorptievermogen verliezen.
Daarnaast is, door het gebruik van de droger, de kans op slijtage groter.

 

De waardering van sennes.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 186 reviews.