Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen

Hoeveel wasbare luiers heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van hoe vaak je wilt wassen en van de leeftijd van je kindje. Ons advies is om te beginnen met 20 luiers, in de meeste gevallen is dat genoeg als je iedere 2 a 3 dagen een was draait. De luiers hoeven trouwens niet persé apart gewassen te worden, zeker wanneer het om alleen plasluiers gaat kunnen deze prima bij de rest van de was, maar ook dit is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. De luiers zijn meestal niet erg vies, zeker wanneer je in iedere luier nog een Viscose inlegvel gebruikt om de ontlasting op te vangen. De inlegvel kun je dan met ontlasting en al door de wc spoelen, waardoor je alleen een natte luier overhoudt.

Hoeveel boosters heb ik nodig?

In het algemeen geldt dat wasbare luiers verschoond moeten worden om de 2 a 2,5 uur.
Indien de luier gaat lekken binnen 2 uur, dan is de kans groot dat je een extra booster nodig hebt.
Voor baby’s tot 6 maanden volstaat over het algemeen 1 booster per luier.
Wij adviseren vanaf de leeftijd van 6 maanden 2 boosters te gaan gebruiken voor extra absorptie.
Voor overdag adviseren wij dan minimaal 6 lagen (bijv. 2 x 3 laags booster) en voor ’s nachts minimaal 8 lagen (bijv. 2 x 4 laags booster)
In het algemeen geldt; hoe meer laagjes hoe groter het absorptievermogen van de luier.

Hoe kan ik de luiers het beste wassen?

AIO & Pocket luiers

Nadat je de luiers hebt ontvangen, dien je ze eerst goed te wassen voordat je ze gaat gebruiken. De stoffen waarvan de luier is gemaakt zijn behandeld geweest om ze goed te kunnen bewerken. Er kunnen nog restjes van deze middelen in de luier aanwezig zijn, wat de absorptie niet ten goede komt en bovendien minder prettig kan zijn voor het huidje van je baby. De boosters laat je eerst een nachtje weken in ruim, lauwwarm water. Daarna was je ze, samen met de luiers, op 40 graden met een extra spoelprogramma en zonder wasmiddel. Hierna was je ze nog een keer op een normaal programma en met een klein beetje color waspoeder (bij voorkeur Neutral). Hang de boosters en luiers bij voorkeur te drogen aan de waslijn, en niet in de droger! (Hierdoor slijten de luiers sneller).
Gebruik nooit wasverzachter wanneer je de luiers en/of de boosters wast, wasverzachter legt namelijk een laagje om het materiaal waardoor dit niet meer goed kan absorberen.
Als de luiers en boosters droog zijn, zijn ze klaar voor gebruik!

De luier kan na gebruik met boosters en al in de was.
Je hoeft de boosters niet voor het wassen uit de luier te halen.
Was de luiers en boosters altijd met color waspoeder (geen vloeibaar wasmiddel of wasverzachter gebruiken).
Gebruik daarnaast een extra spoelprogramma  + extra water zodat de luiers goed gereinigd worden en de zeepresten verdwijnen. Het is verstandig om hele vieze luiers direct uit te spoelen en daarna met de rest mee te wassen. De luier is dan natuurlijk vochtig, maar deze kun je wel zo in de luieremmer bewaren. Natte luiers in een afgesloten emmer met water laten staan is niet verstandig, want dit kan schimmelvorming veroorzaken. Je kunt ze bijvoorbeeld wel 1 dag weken, maar daarna wel gelijk wassen. Biotex blauw kun je gebruiken als voorwasmiddel, wees hier niet te royaal mee want er mogen geen restanten in de luiers achterblijven. Na ongeveer 5 keer wassen wordt de optimale opnamecapaciteit van de luiers bereikt.

One Size bamboe luiers

De bamboe luier kan gewassen worden op 40 graden, indien erg vuil op 60 graden.
De bamboe luier mag in de droger, het kan alleen wel iets van het absorptievermogen verliezen.
Daarnaast is, door het gebruik van de droger, de kans op slijtage groter.

 

De waardering van sennes.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 186 reviews.