Selecteer een pagina

Voordelen wasbare luiers

Wasbare luiers worden steeds populairder. Het is niet alleen beter voor je baby maar ook beter voor het milieu en je portemonnee! Daarnaast zien de uitwasbare luiers er tegenwoordig ook gewoon super leuk uit en zijn er enorm veel verschillende printjes en modellen te verkrijgen, afgestemd op jouw wensen en voorkeuren. Je servies en vieze onderbroeken gooi je na ieder gebruik toch ook niet weg? Waarom zou je zo’n acht luiers, die je kindje per dag gebruikt, dan wel weggooien? Daarbij doet je wasmachine het zware werk voor je en kun jij elke dag weer genieten van die vrolijke printjes aan de waslijn.

Zoals hierboven al aangegeven zijn er tal van voordelen bij het gebruik van wasbare luiers voor je baby en/of kindje. De meest bekende voordelen zijn;

  • Beter voor het milieu
  • Beter voor je baby / kindje
  • Beter voor je portemonnee
  • Je kindje is sneller zindelijk

Wasbare luiers, beter voor het milieu

De meest bekende reden om voor wasbare luiers te kiezen is dat het beter is voor het milieu. Vooral in deze tijd wordt er steeds meer gekeken naar de effecten van ons bestaan op het milieu. Toch zien we veel mensen twijfelen omdat wasbare luiers immers ook gewassen moeten worden, wat ook weer extra water en energie kost. Toch zijn deze kosten en de belasting van het milieu een stuk lager dan bij wegwerpluiers. Wegwerpluiers zorgen namelijk jaarlijks voor bijna 300 kilo aan extra afval per baby. Daarbij kan het wel 250 jaar duren voordat wegwerpluiers zijn afgebroken in de natuur.

Wasbare luiers, beter voor je portemonnee

Duurzaamheid, dus aandacht voor het milieu, is een goede reden om voor wasbare luiers te kiezen. Een ander groot voordeel is echter de kostenbesparing. Van geboorte tot zindelijkheid, gebruikt een gemiddeld gezin namelijk 7.000 wegwerpluiers, die tussen de 15 en 25 cent per stuk kosten. Dat komt neer op zo’n € 1.500 euro in totaal.

Uitwasbare luiers kosten bij de eerst aanschaf weliswaar iets meer, maar ze gaan dan ook vele malen langer mee. In totaal bespaar je bij één kind ongeveer € 500 tot € 1000 euro, over een periode van ongeveer 2 jaar. Daar komt nog eens bij dat wegwerpluiers bij het grofvuil moeten. In de meeste gemeentes betaalt u daar nog eens extra voor. De besparing kan al met al dus fors oplopen.

Wasbare luiers, beter voor je baby / kindje

Veel mensen kiezen voor wasbare luiers omdat het simpelweg beter is voor de kwetsbare huid van je baby en/of kindje. In wegwerpluiers zitten namelijk veel chemicaliën die kunnen zorgen voor huiduitslag. Zo bevatten wegwerpluiers chemische stoffen die de urine van je baby omzetten in een gel-achtig goedje. Gevoelige babybilletjes kunnen hierdoor geïrriteerd raken of last krijgen van een allergische reactie. Wasbare luiers daarentegen zijn gemaakt van verfijnde en zachte stoffen die geen chemicaliën bevatten en zijn daardoor een stuk prettiger  voor je baby’s billetjes dan wegwerpluiers.

Je kindje is sneller zindelijk met uitwasbare luiers

Uit onderzoek is gebleken dat kindjes die wasbare luiers dragen eerder zindelijk zijn. Dit komt doordat kinderen met uitwasbare luiers sneller aanvoelen dat hun luier nat is. Zo zal je kindje liever een plasje willen doen op de wc.

 

Wasbare luiers bumsies

De waardering van sennes.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 183 reviews.