Afbeelding blog 'Word ik eindelijk een milieu-bewuste mama als we wasbare luiers gebruiken?'

Yes het is weer weekend, dat betekent tijd voor een nieuwe blog. Ik heb veel positieve reacties gekregen. 1 van de mooiste complimenten is van familie geweest. Het feit dat ik mezelf beschrijf als tegenstrijdig konden ze absoluut herkennen.

En ik denk dat daar niet echt verandering in zal komen. Zo heb ik lang geprobeerd, en eigenlijk nog steeds wel, om die healthy- fit- duurzame biologische – ecologische moeder te zijn of te worden. In ons huis komt bijvoorbeeld echt geen kant-en-klare potjes voeding, geen peuterkoekjes en geen verzorgingsproducten boordevol parfum en dergelijke. Ik stoom zelf de groentes, ik bak zelf de suikervrije-koekjes en zelfs de verzorgingsproducten zijn home-made of ik koop in ieder geval natuurlijke producten. Ik moet stiekem bekennen dat ik daar best trots op ben. Maar aan de andere kant, wanneer ik die natuurlijke producten ga kopen, neem ik liever de auto dan dat ik ga lopen. Bovendien vergeet ik steeds mijn duurzame boodschappentas waardoor ik plastic tassen moet kopen. Ohja en met filmavond eten we natuurlijk gewoon chips ( en chocolade en ijs) Ook gebruiken we nog steeds wegwerp- luiers voor Liyana. Maar aan deze laatste wil iets doen.

Wasbare luiers. Dat is wat ik wil gebruiken voor Liyana. Beter voor het milieu en ook nog eens beter voor het huidje van de baby. Past mooi in het rijtje van natuurlijke producten. Een tijdje geleden ben ik in aanraking gekomen met Eva van Sennes.nl. Eva verkoopt duurzame, eco vriendelijke baby – en kinderproducten en 1 van haar producten zijn wasbare luiers. We kregen contact en ik vertelde dat ik geen flauw idee heb over hoe ik ze moet gebruiken. Eva legde uit dat het tegenwoordig anders is en dat er verschillende luiersystemen zijn. De buitenkant en de boosters kunnen in de wasmachine, en je gebruikt wegwerp inlegvelletjes om de ontlasting te kunnen opvangen. De inlegvelletjes zijn biologisch afbreekbaar en kun je dus door de wc spoelen. OK, ik kon weer opgelucht ademhalen. Want eerlijk, het ging eigenlijk om de poepies waar ik me zorgen om maakte. Eva en ik hebben nu dus afgesproken dat ik de wasbare luiers mag testen om te kijken of het iets is voor ons.

Ze zien er wel vrolijk en hip uit!

Nou hier zit ik dan op zondag. Een zak met mooie wasbare luiers en een gebruiksaanwijzing liggen op tafel. Ik kan er voor kiezen om een week lang de luiers te testen en dan achteraf alleen de mooie en makkelijke momenten met jullie te delen maar dat is niet eerlijk. Ik wil jullie juist meenemen in die zoektocht om uit te vogelen hoe wasbare luiers nou echt werken. Door middel van foto’s en filmpjes op instagram wil ik jullie graag op de hoogte houden. Ik zou het leuk vinden als jullie me volgen en als jullie tips hebben, dan hoor ik dat graag. Ohja en mijn man doet de was thuis en is hiermee dus ook verplicht mee om mee te doen. Gebruiken jullie al wasbare luiers? En heb je nog tips voor ons?

Lieve groet

https://www.instagram.com/bellamamacoaching/

De waardering van sennes.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 107 reviews.